fglogo 

Vajda Mályi Zsuzsaa Fashion-Guide főszerkesztője

vmzs

Fotó: Tucsek Tünde

Divatbloggerek

Divatbloggerek. Még új kifejezés itthon, de a világ más tájain már jelentősen formálják, befolyásolják a divat világát.

Néhányuk kifejezett híresség és van, akit múzsaként tisztel egy-egy neves tervező. Kivételes tehetségük, fantasztikus kreativitásuk, egyéniségük és látásmódjuk emelte őket ki a  bloggerek tömegéből. Ők a példaképek, az ő karrierjük, sikerük ad bátorítást az újabb szárnyaikat próbálgatóknak is. A street style, vagyis az utcai divat fotózása is ebből a műfajból emelkedett ki. Mikor az utcai divat olyan mértékben kezdte el inspirálni a tervezőket, hogy innen merítették új kollekcióikhoz az ihletet, akkor következett be az óriási változás a divatbloggerek megítélésében. A népszerű bloggerek immár hatnak az öltözködési kultúrára és ezzel együtt természetesen a trendekre, a piacokra is. A hazai divatbloggerek azonban még mások. Nem feltétlenül a saját extrém, kihívó külsejükkel fogalmazzák meg a divatról alkotott véleményüket, hanem inkább csak értékelési szempontokat adnak a divat ezernyi oldaláról. Szerepük azonban napról napra hangsúlyosabb. Rajtuk keresztül értesülhetünk a divat világának legfrissebb híreiről, a meghatározó trendekről, éppen ezért bátran támaszkodhatunk stílustanácsaikra. Mi most ezek közül a véleményformáló bloggerek közül kiválasztottuk a legjobbakat, és az ő írásaikat ezentúl a fashion-guide. hu-n folyamatosan publikáljuk. Ők azok, akiket bátran ajánlunk mindenkinek. Akiknek gondot okoz saját stílusuk megtalálása, illetve az eligazodás a legújabb trendekben, de a bátor, tájékozott és mindig új információra éhes fashionistáknak is.

Éppen két éve, hogy megírtam az első divatról szóló szösszenetemet és ezzel útjára bocsátottam a blogomat. A legédesebb film varázslatos hölgye inspirált mikor a blog címét is megtaláltam: Reggeli Tiffanynál. Aki  persze ismer, nem tartotta különös dolognak, hiszen egész életem összefonódott a divattal. Valamilyen formában mindig foglalkoztam vele. Vagy az iskola, vagy a munkám kötött hozzá vagy egyszerűen a napi rutin, ahogy életem minden percét átlengi a divat. Aztán úgy alakult, hogy néha leírogattam „divatos” gondolataimat és elküldtem barátaimnak. Ők biztattak: „Miért nem írsz blogot ? Akkor mások is olvashatnák… Azóta már volt olyan nap is, mikor 28 612 látogatója volt a Reggeli Tiffanynál bolgomnak, és a Facebook oldalamon jelenleg 1 346 „ rajongó követ „ … Ez igazán jó érzés. Tudni azt, hogy kíváncsiak a véleményemre, hogy napról napra figyelik amit írok, büszkeséggel és tettvággyal tölt el.

Mint a Fashion-Guide.hu főszerkesztője azt ígérhetem kedves - divatra nyitott - olvasóimnak, mindent megteszek azért, hogy számos fontos és praktikus információ mellett, naponta frissülve eljuttassam Önökhöz az általam véleményformálónak tartott bloggerek gondolatait a divatról.

info@fashion-guide.hu

diningguide.hu fashion-guide.hu trend-guide.hu wherebudapest.hu superbrandstoplista.hu